Praktik i Klippen

Kontaktcenter Klippen har af flere omgange prøvet at have praktikanter i kortere eller længere perioder, fra både ind- og udland. Vi skræddersyr gerne et ophold, således at praktikanten kan få mulighed for både at arbejde i værestedet, på kørselsteamet eller i vores genbrugsbutik Cirkelines Æske. Alt afhængig af ønsker og formål.

Da Klippen er et kristent værestedet, har vi et ønske om, at praktikanten ligeledes har et tilhørsforhold til en kirke. Derudover bestræber vi os på, at være sunde forbilleder og har derfor et ønske om, at praktikanter er ikke rygere!

Hvis det passer ind i Klippens kalender, og du tror, at vi kan etablere et godt samarbejde, så modtager vi gerne forespørgsler på ovenstående.

 

Reference:
Marie Joy Winkler – Praktikant fra Tyskland

marie

Jeg har haft det privilegium at være i praktik i Klippen fra den 1. marts – 15. september 2014. I den tid var jeg en del af kørselsteamet, arbejdede i værestedet mandag og torsdag aften og hjalp til i Klippens genbrugsbutik Cirkelines Æske, når der var brug for hjælp. Disse seks måneder var en del af min uddannelse, som socialrådgiver og har givet mig mulighed for at se de teorier jeg havde lært, blive udført i praksis.

En af de største ting, jeg lærte, var, hvor værdifulde disse mennesker er. Selvom mange af dem oplever at være uønsket af samfundet, så har Klippen og ikke mindst Gud en stor kærlighed til dem.

Jeg var nødt til at lære, at hjælp kan se meget forskelligt ud for forskellige mennesker, og ikke alle ønsker at modtage den. Jeg indså også, at det tager tid at opbygge gode og tillidsfulde relationer, hvilket er fundamentet for at få lov til at hjælpe mennesker videre i livet. Derfor er det vigtigt at huske på, at man aldrig må give op!

Jeg er meget forundret over det arbejde som Klippen har udført gennem årenes løb. Rigtig mange udsatte mennesker på Vesterbro kender Klippen og har på et eller andet tidspunkt modtaget hjælp eller gjort brug af deres tilbud.

Det var en rigtig god tid for mig, at være en del af Klippens arbejde. Alle de frivillige var meget hjælpsomme og venlige og gjorde mit ophold meget behageligt. Jeg har taget mange gode minder og oplevelser med mig hjem, og jeg vil savne både brugerne og de ​​frivillige i Klippen. Tak for seks fantastiske måneder!